Buitenlands zorgpersoneel
Veel landen buiten Europa, zoals Indonesië kennen goed opgeleide verpleegkundigen, maar ook een overschot aan verpleegkundigen, zij willen graag aan het werk, terwijl wij hier in Nederland een tekort hebben aan verpleegkundig personeel. Nederland heeft een goed georganiseerd zorgsysteem wat een voorbeeld is voor veel landen. We hebben getracht een win-win situatie te creëren waarbij buitenlandse verpleegkundigen werk en kennis vinden in Nederland en de Nederlandse zorginstellingen samen kunnen werken met gemotiveerde, goed opgeleide en Nederlandssprekende verpleegkundigen en verzorgenden IG.
Scholing en training
Na een zorgvuldige screening in het buitenland starten we als eerste in het land van herkomst met een Nederlandse taalopleiding van zes maanden. Na aankomst in Nederland krijgen zij gedurende zes weken aanvullende theorie en praktijktrainingen in een skillslab en bereiden we ze voor op de AKV-toets.
De verpleegtechnische handelingen worden in Nederland getraind door maatwerkspecialisten waarvoor een bewijs van deelname kan worden voorgelegd. Dit traject van zes weken is vooral bedoeld om de zorgprofessionals meer bij te brengen en bekend te maken met de werkwijze die wij hier hanteren. De cultuur in Nederland is nieuw en ook op het gebied van zorg is het belangrijk dat de verpleegkundigen met de Nederlandse protocollen en manier van werken bekent raken.
U kunt er ook voor kiezen om de praktijktrainingen binnen uw zorginstelling te laten plaatsvinden.
Als de verpleegkundigen de praktijkhandelingen training succesvol hebben afgerond, gaan zij vervolgens aan de slag als Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG’ers). Naast het verlenen van de basiszorg zijn zij bevoegd en bekwaam voor de verpleegtechnische handelingen die verwacht kunnen worden van een verzorgende IG.
Na drie maanden werkzaam te zijn geweest als VIG’er volgt het 2e deel van de training; voorbereiding op de BI-toets en de BIG-registratie in Nederland. Zodra dit proces is afgerond, zijn zij inzetbaar als BIG-geregistreerde verpleegkundigen.
Uniek Inleenprogramma
Om de zorgprofessionals een goede start te geven is het waardevol om op de werkvloer intensieve begeleiding te geven. Dit soort trajecten wordt vaak aangeduid als werk-leertrajecten. In dit geval wordt de begeleiding gezamenlijk gegeven door zowel uw organisatie als Uw ZorgCompaan. De gecombineerde inzet van beide partijen zorgt voor een optimale en uitgebreide leerervaring en ondersteuning voor de medewerker die de overgang maakt naar een hoger niveau in onze gezondheidszorg. Deze gezamenlijke aanpak zorgt voor gekwalificeerd, betrokken en gemotiveerd zorgpersoneel die voor langere tijd een waardevolle aanvulling zijn binnen uw organisatie.
Coaching on the job
Tijdens het gehele Inhuurtraject blijft Uw ZorgCompaan betrokken. Wij begeleiden de inzet van onze verpleegkundigen en VIG’ers vanuit een vaste Zorgconsulent en praktijkbegeleider die het contact onderhoudt met zowel u als met de zorgprofessionals. Op deze manier zorgen wij dat de samenwerking voor alle betrokkenen naar tevredenheid verloopt.
Deskundige verpleegkundigen en verzorgenden IG
De verpleegkundigen en VIG’ers die ingezet worden zijn van buitenlandse afkomst en spreken Nederlands. De verpleegkundigen beschikken over de benodigde diploma’s, waaronder beademingscertificaten, en hebben goede kennis over verschillende ziektebeelden en gebruiken in de Nederlandse gezondheidszorg. Onze verpleegkundigen zijn van nature verzorgend en toegewijd aan hun werk. Ze zijn gemotiveerd en willen graag aan mensen in Nederland zorg bieden. De verpleegkundigen kunnen tot maximaal 5 jaar werkzaam zijn bij uw zorginstelling. Als de samenwerking over en weer naar tevredenheid verloopt kunt u de professionals na een periode ook overnemen en zelf in dienst nemen.
Meer informatie
Wilt u meer informatie over de inhuur van onze verpleegkundigen? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31(0)344 – 603 891 of mail naar service@uwzorgcompaan.nl Wij plannen graag een kennismakingsgesprek, om u persoonlijk meer te vertellen.
Lees voor meer informatie ook ons interview in De Gelderlander.