Ommerenveldseweg 44
4032 NC Ommeren
Bel ons direct
+31 344 - 603 891
Stuur ons een e-mail
service@uwzorgcompaan.nl

ParkinsonNL start campagne voor bewustwording en onderzoek

ParkinsonNL start campagne voor bewustwording en onderzoek

ParkinsonNL lanceert deze maand de campagne ‘Parkinson wacht niet‘, om aandacht te vragen voor de Ziekte van Parkinson en onderzoek naar deze ziekte. Deze aandoening is wereldwijd de snelst groeiende hersenziekte en verandert levens op een meedogenloze manier.

De Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een neurologische aandoening. Het wordt veroorzaakt door een tekort aan dopamine, een neurotransmitter in de hersenen die betrokken is bij het reguleren van beweging, emoties en verschillende andere functies.

Volgens recente gegevens zal het aantal mensen met Parkinson tussen 2015 en 2040 met maar liefst 56% toenemen als er geen actie wordt ondernomen. Dit cijfer benadrukt de urgentie van het probleem. Parkinson is genadeloos en heeft een ingrijpende impact op het leven van degenen die ermee te maken hebben.

De hoop op een betere toekomst ligt in meer onderzoek. Het idee dat Parkinson ooit afgeremd, genezen of zelfs voorkomen kan worden, drijft het streven naar oplossingen voort. Echter, de realiteit is onverbiddelijk – Parkinson wacht niet. Daarom is het cruciaal om nu actie te ondernemen.

ParkinsonNL

ParkinsonNL is een onafhankelijke organisatie, die fondsen werft voor onderzoek, innovatie en voorlichting. De missie van ParkinsonNL richt zich op het vertragen en bij voorkeur voorkomen van de ziekte van Parkinson. Totdat deze doelen bereikt zijn, streven ze ernaar om mensen met Parkinson en hun omgeving te ondersteunen voor een zo goed mogelijke levenskwaliteit.

Fundamentele fondsenwerving vormt de basis om gericht te investeren in onderzoek, innovaties en voorlichting. Het doelgerichte karakter van deze investeringen draagt bij aan het verkennen van nieuwe wegen naar behandelingen, medicijnen en uiteindelijk een toekomst zonder Parkinson.

ParkinsonNL erkent de dringende noodzaak om nu te handelen. Door bewustwording te vergroten en steun te verzamelen, kunnen we gezamenlijk een verschil maken in het leven van mensen die getroffen zijn door deze slopende ziekte. Doneren kan via deze pagina.

Verpleegkundige zorg bij de Ziekte van Parkinson

Uw ZorgCompaan levert al ruim 10 jaar zorg door middel van aupairzorg en verpleegkundige zorg. Uw ZorgCompaan biedt een oplossing voor het tekort aan verpleegkundigen in de Nederlandse gezondheidszorg, ook bij Parkinsonzorg. Als zorginstelling is het van groot belang om te beschikken over voldoende gekwalificeerde zorgprofessionals. Onze ervaren en professionele zorgmedewerkers hebben de juiste opleiding of achtergrond. Wilt u meer weten over onze dienstverlening en detacheringsmogelijkheden van verpleegkundigen? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31(0)344 – 603 891 of mail naar service@uwzorgcompaan.nl.