Ommerenveldseweg 44
4032 NC Ommeren
Bel ons direct
+31 344 - 603 891
Stuur ons een e-mail
service@uwzorgcompaan.nl

8-uursdiensten maken werken in de thuiszorg aantrekkelijker

8-uursdiensten maken werken in de thuiszorg aantrekkelijker

3 mei 2023

Er is al een aantal jaren een tekort aan personeel in de zorg wat opgelost moet worden. Vacatures worden niet zo makkelijk gevuld waardoor mensen niet de zorg kunnen krijgen die zij nodig hebben. Om werken in de thuiszorg aantrekkelijker te maken zijn diverse zorgorganisaties gestart met 8-uursdiensten.

Verschil met de normale diensten

Een klacht die veel gehoord wordt van verzorgende in de thuiszorg: de gebroken diensten. Vaak bestaat een dag uit een aantal uur werken waardoor de verzorgende een hele week bezig zijn met een 24-uurscontract. Het is altijd lastig geweest om 8-uursdiensten aan te bieden omdat de piek van de zorg in de ochtend zit. Het werd dus een uitdaging om de zorg wat meer te kunnen verdelen waardoor ook de middagen gevuld werden. Het is dus niet zo makkelijk als gezegd maar met wat omdenk werk kan het zeker gerealiseerd worden.

Aanpassingsvermogen

Het vergt voornamelijk aanpassingsvermogen vanuit de organisatie. Er wordt kritisch gekeken naar de wensen van de client en daarnaast ook naar de verzorgende. Er zijn nog steeds mensen die liever gebroken diensten draaien, waardoor de korte diensten voor alsnog wel behouden worden. Het is belangrijk dat beide partijen tevreden zijn en de zorg op deze manier van hoog niveau en zo efficiƫnt mogelijk geregeld kan worden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Lees dan vooral het gehele artikel op de website van TVV voor Verzorgenden.

 

Bron: TVV voor Verzorgenden